A Malom mozi fejlődése

A mozi a kultúra egyik erős – ha nem legerősebb – bástyája, hiszen a közösségi élmény legfőbb meghatározója. A szórakoztatás mellett mindenképp igyekszik művészi értéket is közvetíteni. Mindenki számára. A színház, az opera különleges világa ma már csak egy igen szűk rétegnek szól. De miért ne lehetne a legmodernebb technikát ötvözni a különleges hangulattal, hogy a mozi minden eddiginél különlegesebb élményt nyújtson, és a mozilátogató is részesüljön abból, amiről eddig azt gondolta, távol áll tőle? Szó szerint és átvitt értelemben egyaránt…

A kecskeméti Malom mozi elérte azt a technikai színvonalat, amit Magyarországon még csak igen kevés filmszínház mondhat el magáról. A Dolby Digital hangrendszer már tíz éve is alap volt, így a következő lépésként jöhetett a képminőség javítása a legmodernebb eszközökkel. Ez pedig a digitalizálás, melynek köszönhetően 2009. eleje óta a Malom mozi digitális vetítésekkel, sőt 3 dimenziós filmekkel is várja látogatóit.

A közönség hálás a fejlődésért, az új, eddig elképzelhetetlen élményekért, ám nem álltunk meg ezen a lépcsőfokon. Tovább léptünk. Arra a lépcsőfokra, ami - a mai lehetőségekhez mérten – a teteje egy mozi által nyújtott szolgáltatáscsomagnak: októbertől élőben közvetítjük a New York-i Metropiltan teljes évadját, mégpedig High Definition (HD) minőségben.